mandag, april 12, 2010

En solstråle historie - Lydbehandling...

Jubii, min datter er færdig med lydbehandling.

Hun startede ved lydklinikken hos Helle i Greve for 11 måneder siden. Min datter var 6 år og vi fik af vide, at det var lidt tidligt, at starte op med lydbehandling. Vi vidste også, at hvis ikke vi gjorde noget, skulle hun gå børnehaveklassen om. Det var vi ikke meget for, da hun socialt fungerer perfekt.

Da vi startede op kunne hun huske 14 af bogstaverne i alfabetet og hun blev testet. Hendes hørelse er ikke dårlig, men man skal helst høre ens på begge øre (både i normal hørelsen og i ydre punkterne), det gjorde hun slet ikke. Hun fik også testet med stemmegafler om lydene gå hen over hjernen og det var der ikke mange af dem der gjorde. Så vi fik en CD med hjem og hun startede med at høre lyd nummer et (det er dybe lyde), hver morgen i en periode. Senere kom både lyd nummer 2 og 3 (nr. 2 er høje lyde og nr. 3 er MEGET høje lyde). Vi skulle skrue lyd niveauet så højt op, som hun kunne klare. Det er meget højt. Hun måtte ikke sidde bagerst i klassen, da lydene imellem hende og læreren ikke må forvrænges af andre der snakker, skratter eller skramler.

Allerede efter 14 dage kunne lærer og pædagoger i skolen fortælle, at hun var en helt anden pige nu. Hun havde meget mere overskud og begyndte, at finde den røde tråd i bogstaverne. Vi øvede konstant, med bogstav leg hjemme og efterhånden er det blevet med læsning. Selv om der er weekend eller ferie – øves læsningen, og det bliver vi ved med.

Vi har været til test hos Helle 2 gange i mellem tiden og i dag var sidste test og det er bare blevet helt perfekt. Hendes normal hørelse har også ændret sig til det bedre og alle ydre punkterne i hørelsen er virkelig forbedret. Testen med stemmegaflerne er også afsluttet perfekt. Alle lydene går nu hen over hendes hjerne.

Det er en fest dag i dag og da vi kørte hjem ad, købte vi lidt guf hun kunne dele ud i klassen. Hun har nemlig ikke villet fortælle noget i klassen om lyd, hun ville nemlig ikke være anderledes. Nu fortæller hun gladelig om Lydbehandling – Tak Helle.

Fortsat god dag
Krammer Heidi

1 kommentar:

Charlotte sagde ...

Hvor er det bare skønt, at man som forældre selv kan gøre en forskel. Dejligt at det har hjulpet hende og hun nu kan fortsætte med sine kammerater.